Geografiya darslarida o‘quvchilar hamkorligini rivojlantirishga qaratilgan interfaol metodlarning didaktik imkoniyatlari - S.R.Jo‘raboyeva; B.Sh.Soxibov; D.D.Juraxujayev (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada geografiya darslarida o‘quvchilar hamkorligini rivojlantirishda interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik va didaktik imkoniyatlari tahlil qilingan. Xususan, kichik guruhlarda ishlash va debat metodlarining o‘quvchilarda kommunikativ, ijtimoiy, tanqidiy va analitik fikrlash kompetensiyalarini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Ushbu metodlarning geografik bilimlarni chuqur o‘zlashtirish, jamoaviy faoliyatni tashkil etish, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish hamda o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga yo‘naltirishdagi o‘rni ilmiy-pedagogik jihatdan asoslangan.