Namangan viloyati o‘rmon xo‘jaliklarida yetishtirilayotgan terak daraxtlarining zararkunanda hasharotlari va ularga qarshi kurash choralari - Shukurullo Xabibullo-o‘g‘li Abdulazizov; Gulnoza Yusufjonovna Rustamova; Gulzoda Dilshodovna Abdullayeva (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada Namangan viloyati o‘rmon xo‘jaliklarida yetishtirilayotgan terak daraxtlarida uchraydigan asosiy zararkunanda hasharotlar, ularning biologik xususiyatlari, zararlash darajasi va ularga qarshi samarali kurash choralari tahlil qilingan. Shuningdek, integratsiyalashgan himoya usullarining ahamiyati ilmiy asoslangan.