Banklarda masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirish istiqbollari - Fayzulloh Xusanboy-o‘g‘li Nematov (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada bank tizimida masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirishning nazariy, amaliy va tashkiliy jihatlari keng yoritilgan. Xususan, internet banking, mobil banking, SMS-banking, elektron to‘lov tizimlari hamda masofadan turib amalga oshiriladigan moliyaviy operatsiyalarning bank faoliyatidagi o‘rni va samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida Agrobank Qo‘rg‘ontepa filialida masofaviy bank xizmatlarining amaldagi holati o‘rganilib, mijozlarga ko‘rsatilayotgan elektron xizmatlar tahlil etilgan. Filial faoliyatida raqamli texnologiyalarni qo‘llashning afzalliklari, mavjud muammolar hamda xizmat sifatini oshirish imkoniyatlari baholangan. Shuningdek, masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirish orqali mijozlarga qulaylik yaratish, operatsion xarajatlarni kamaytirish, xizmat ko‘rsatish tezligini oshirish va bankning raqobatbardoshligini kuchaytirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada masofaviy bank xizmatlarini yanada takomillashtirish, mobil ilovalar imkoniyatlarini kengaytirish, axborot xavfsizligini mustahkamlash hamda innovatsion texnologiyalarni bank amaliyotiga joriy etish bo‘yicha ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.