Zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida inklyuziv ta’limni tashkil etishning nazariy asoslari - Mushtariy Abdurazzoqova; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar, xususan, Universal ta’lim dizayni va differensiallashgan o‘qitish modellari asosida inklyuziv ta’limni tashkil etishning fundamental-nazariy jihatlari tadqiq etiladi. Shuningdek, ta’limda teng huquqlilikni ta’minlash bugungi kunning asosiy masalalaridan biri hisoblanadi. Mazkur ishning bosh maqsadi - alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan bolalarni umumta’lim muhitiga integratsiya qilishning eng samarali metodologik mexanizmlarini aniqlash va ilmiy asoslashdan iborat. Bundan tashqari, milliy ta’lim tizimi uchun mukammal strategik tavsiyalar, kadrlar malakasini oshirish tizimini isloh qilish va amaliy modellar kompleks tarzda ishlab chiqilgan.