Etnopedagogik yondashuv asosida bo‘lajаk pedagogika o‘qituvchilаridа gender tolerаntlikni rivojlantirish - Nigora Jamolxonovna Xayrullayeva (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada etnopedagogik yondashuv asosida pedagogika ta’lim yo‘nalishi talabalarida gender tolerantlikni rivojlantirish uchun shart-sharoitlarni yaratish usullari, etnopedagogik metodlar talabalarda gender tolerantlikni shakllantiruvchi tarbiya jarayonini boyitish, jonlantirish va maqsadli tashkil etishda muhim o‘rin tutishi, gender tolerantlikni shakllantiruvchi tarbiyaviy texnologiyalar talabalarda jamoa bilan ishlash, bir-birini tushunish, muammolarni birgalikda hal qilish kabi ko‘nikmalarni boyitish bilan birga, xususiy holatlarda genderlashgan stereotiplarni bartaraf etish tahlil qilingan.