Zamonaviy psixologiyada shaxs imkoniyatlarini rivojlantirishda kouching texnologiyasidan foydalanish - Sardorbek Odiljon-o‘g‘li Abdurayimov (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy psixologiyada shaxs imkoniyatlarini rivojlantirishda kouching texnologiyasidan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Kouchingning nazariy asoslari, uning psixologik yondashuvlar bilan o‘zaro bog‘liqligi hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Xususan, GROW modeli misolida kouching jarayonining bosqichlari va samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kouching psixologiyasining asosiy tamoyillari, shaxsning ichki resurslarini aniqlash, motivatsiyani oshirish va maqsadlarga erishishdagi ahamiyati ochib berilgan.