Xalq pedagogikasida kitobxonlik madaniyati - E’zoza Najmiddin-qizi Jamolova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada xalq pedagogikasining yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni, kitobxonlik madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati hamda milliy qadriyatlar asosida kitobga muhabbat uyg‘otish masalalari yoritilgan. Shuningdek, xalq og‘zaki ijodi, maqol va hikmatli so‘zlarning o‘quvchilarda ma’naviy-axloqiy fazilatlarni rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishning samarali usullari va bugungi ta’lim tizimidagi dolzarb jihatlar haqida fikr yuritilgan.