Konstitutsiya: erkin va farovonlik hayot garovidir - Nozima Sobirjon-qizi Ashurmatova; Abdujalil Abdumuxtorov; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Maqolada Konstitutsiyaning davlat boshqaruvi va jamiyat rivojlanishidagi o‘rni, inson huquqlari va ijtimoiy adolatni ta’minlashdagi roli ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining xalqaro standartlarga mosligi va farovon hayot uchun huquqiy asos yaratishdagi ahamiyati tahlil etilgan.