Ijodiy jarayon va psixologiya - Mashxura Rejabboy-qizi Soliyeva (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada rassomlik faoliyatining psixologik asoslari, ijodiy jarayonda yuzaga keladigan ichki to‘siqlar va ularni bartaraf etish usullari tahlil qilinadi. Muallif “oqim holati”, “art-blok” va perfeksionizm kabi tushunchalarning rassom mahoratiga ta’sirini ilmiy va amaliy jihatdan yoritib bergan. Shuningdek, maqolada ranglar psixologiyasi, vizual kutubxonani shakllantirish va san’atning terapevtik xususiyatlariga alohida to‘xtalib o‘tilgan bo‘lib, u ijodkorning ruhiy muvozanati asar sifatini belgilovchi asosiy omil ekanligini isbotlaydi. Maqola rassomlar, san’atshunoslar va ijod psixologiyasi bilan qiziquvchi keng kitobxonlar ommasiga mo‘ljallangan.