Zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonini tashkil etishda sun’iy intellekt imkoniyatlaridan foydalanish - Muqaddas Olimxon-qizi Muxtorova; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonini tashkil etishda sun’iy intellekt, xususan ChatGPT texnologiyasining imkoniyatlaridan foydalanish masalalari yoritilgan. Maqolada ChatGPT ning ta’lim tizimiga tatbiqi, uning afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. Sun’iy intellektning o‘quvchi va o‘qituvchilar faoliyatiga ta’siri, ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli hamda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning maqsadi - zamonaviy ta’lim muhitida ChatGPT dan samarali foydalanish yo‘llarini belgilash va pedagogik amaliyotga tatbiq etishning ilmiy asoslarini ishlab chiqishdan iborat.