Bo‘lajak pedagoglarni tayyorlashda innovatsion o‘qitish texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik mexanizmlari - Noila Mirzohid-qizi Dehqanova; Nargiza Toxirovna Mamatxanova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak pedagoglarni kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida innovatsion o‘qitish texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik mexanizmlari nazariy-metodik va amaliy-didaktik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot mazmunida innovatsion texnologiya faqat texnik vosita yoki darsni qiziqarli tashkil etish usuli sifatida emas, balki pedagogik maqsad, o‘quv mazmuni, metod, kommunikativ muhit, baholash mezoni va refleksiv tahlilni birlashtiruvchi murakkab integrativ tizim sifatida talqin etiladi. Maqolada bo‘lajak pedagoglarda kreativ fikrlash, raqamli savodxonlik, metodik loyihalash, kasbiy refleksiya, hamkorlikda ishlash va ta’lim natijasini mezonlar asosida baholash ko‘nikmalarini rivojlantirishda interfaol metodlar, loyiha texnologiyasi, muammoli ta’lim, aralash ta’lim, keys-stadi, elektron ta’lim resurslari hamda kompetensiyaviy yondashuvning o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi.