Maktabgacha ta’limda raqamli pedagogika va AKT integratsiyasi - Yulduz Otabek-qizi Ibragimova; Dildora Akmal-qizi Muzaffarova; Akbar Shuhratovich Kodirov (Science and Education, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Maktabgacha ta’lim tizimida raqamli pedagogika va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini (AKT) integratsiya qilishning nazariy asoslari,amaliy ahamiyati hamda samaradorligi keng yoritiladi. Hozirgi globallashuv davrida maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning faolligini, dunyoqarashi va kreativ fikrlashini oshirish uchun o‘quv jarayoni vositasi sifatida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va raqamli texnologiyalar kirib keldi. Ta’lim va tarbiya jarayonida raqamli texnologiyalarni qo‘llash maktabgacha yoshdagi bolalar yutuqlarining kafolatlari hisoblanadi. Shuningdek, AKTdan foydalanishning afzalliklari va muammolari ham ochib berilgan.