Globallashuv jarayonining jamiyatga ta’siri: muammolar va istiqbollar - R.E.Yo‘ldasheva; D.Sultanboyev (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonining mohiyati, kelib chiqish sabablari va uning zamonaviy jamiyatga ko‘p qirrali ta’siri o‘rganiladi. Globallashuv iqtisodiyot, madaniyat, siyosat va texnologiya sohasida qanday o‘zgarishlarga olib kelayotgani tahlil qilinadi. Maqolada globallashuvning ijobiy tomonlari bilan bir qatorda, uning keltirib chiqarishi mumkin bo‘lgan salbiy oqibatlari ham ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonda globallashuv jarayonlarining o‘ziga xos xususiyatlari, milliy identifikatsiyani saqlash masalalari va globallashuvga moslashish strategiyalari batafsil yoritiladi. Shuningdek, yoshlar va ta’lim sohasiga globallashuvning ta’siri, raqamli globallashuv hamda madaniy xilma-xillikning saqlanishi kabi zamonaviy muammolar ham tadqiq etiladi.