LMS taʼlimning boshqaruv tizimining bugungi kundagi islohotlari - Akbar Shuhratovich Kodirov; Gulsanam Shahriyor-qizi Eshpo‘latova; Husnora Zafar-qizi Qodirova (Science and Education, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy ta’lim tizimida keng qo‘llanilayotgan LMS (Learning Management System) platformalarining nazariy asoslari, funksional imkoniyatlari hamda ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati keng yoritilgan. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi sharoitida masofaviy ta’limni samarali tashkil etishda LMS tizimlarining o‘rni beqiyos ekanligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Maqolada LMS platformalarining ularning o‘ziga xos xususiyatlari va afzalliklari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quv jarayonini boshqarishda, bilimlarni nazorat qilishda hamda o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi interaktiv aloqani ta’minlashda LMS tizimlarining imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Bundan tashqari, maqolada Google Classroom platformasidan foydalanish bo‘yicha amaliy tajriba bayon etilib, uning ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli ochib berilgan. Kalit soʻzlar: LMS, masofaviy ta’lim, elektron ta’lim, aralash taʼlim, Google Classroom, ta’lim texnologiyalari, onlayn platforma, pedagogika