Inklyuziv ta’lim va zamonaviy ta’limning asosiy tamoyillari - Dilnoza Vahobjonova; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim va zamonaviy texnologiyalarning ta’lim jarayoniga integratsiyasi hamda uni O‘zbekiston ta’lim tizimida tashkil etishning huquqiy va amaliy asoslari tahlil qilinib, maxsus ehtiyojli bolalarni ijtimoiy moslashtirish vazifalari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalarida teng huquqli muhit yaratish va jarayonda zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalanish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.