Zamonaviy texnologiyalar orqali pedagogik mahorat ko‘nikmalarini takomillashtirish - Oygul Saydakbar-qizi Davronboyeva; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida pedagogik mahoratni takomillashtirishning dolzarb masalalari, ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning o‘rni va ularning o‘quv samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Bundan tashqari zamonaviy o‘qituvchining texnologik kompetensiyalari, sun’iy intellekt tizimlarining ta’limdagi roli, neyropedagogika va texnologiya uyg‘unligi hamda gibrid ta’lim modellarining samaradorligi tahlil qilingan. Maqola soha mutaxassislari uchun amaliy va nazariy qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.