Amir Temur o‘gitlarining tarbiyaviy ahamiyati - Marhaboxon Solijonova; A.O.Kamolova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada Amir Temur o‘g‘itlarining yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni, ularning ma’naviy-axloqiy va davlat boshqaruvi tamoyillari bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Tadqiqotda "Temur tuzuklari" asaridagi o‘g‘itlar zamonaviy pedagogik yondashuvlar prizmasida yoritilgan.