Ahmad Yugnakiyning “Hubat ul-haqoyiq” asaridagi axloqiy qadriyatlar - Farangiz Serobidin-qizi Salaydinova; Ilmiy maslahatchi: M.M.Mirzakarimova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada Ahmad Yugnakiyning “Hubat ul-haqoyiq” asaridagi didaktik qarashlar tahlil qilinadi. Asarda muallifning ta’lim-tarbiya jarayonida axloqiy qadriyatlarni shakllantirishga, insonning ma’naviy va aqliy rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan pedagogik g‘oyalari o‘rganiladi. Ahmad Yugnakiy o‘quvchining tafakkurini rivojlantirish, bilimga qiziqishini oshirish va axloqiy ongini mustahkamlash masalalariga katta e’tibor beradi. Asar didaktik jihatdan murakkab mavzularni sodda va tushunarli tarzda yetkazish, ijtimoiy va ma’naviy tarbiya berish usullarini taklif qilishi bilan ahamiyatlidir. Shu jihatdan “Hubat ul-haqoyiq” o‘z davri pedagogik tafakkurining yorqin namunasini tashkil etadi.