Abu Rayhon Beruniyning pedagogik g‘oyalarida ilmiylik va mantiqiylik tamoyillari - Rayyonaxon Bekzodbek-qizi Burxoniddinova; Komila Xushnud-qizi Omonullayeva; Inoyatxon Sanjarbekova; Ilmiy maslahatchi: M.Mirzakarimova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada o‘rta asrlarning buyuk qomusiy olimi Abu Rayhon Beruniy hamda - uning ilmiy pedagogik qarashlari va ta’lim-tarbiyaga oid g‘oyalari haqida ma’lumotlar taqdim etiladi. Unda allomaning ilmning ustuvorligi, kuzatish metodi va tajribaga tayanish, mustaqil fikrni rivojlantirish haqidagi g‘oyalari bayon etiladi.