Tilshunoslikda neologizmlarga doir nazariy qarashlar - Ashurxon Ismoilovna Matkarimova; Abdulaziz Ulug‘bekovich Azizov (Science and Education, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada neologizmlar fenomeni tilshunoslikning muhim nazariy muammolaridan biri sifatida tadqiq etiladi. Tadqiqotda neologizmlar tushunchasi, ularning vujudga kelish omillari hamda dunyo, ingliz va o‘zbek tilshunosligida neologizmlarni o‘rganishga doir yetakchi olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Ilmiy manbalarga tayangan holda neologizmlarning lingvistik, sotsiolingvistik va kognitiv jihatlari ochib berilib, ingliz va o‘zbek tillarida yangi leksik birliklarning shakllanish jarayoni qiyosiy-nazariy nuqtayi nazardan yoritiladi.