Saida Zunnunovaning ijodida tabiat tasviri - Tozagul Pardabayevna Dusanova; Abdug‘afur Eshonqulovich Mamatov (Science and Education, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada XX asr o‘zbek adabiyotining yorqin namoyandasi Saida Zunnunovaning she’riy ijodida tabiat tasvirining badiiy-estetik, semantik va falsafiy jihatlari tahlil qilinadi. Shoiraning lirik asarlarida tabiat obrazlari inson ruhiyati, ayol qalbi, milliy tafakkur va ijtimoiy voqelik bilan uzviy bog‘liq holda namoyon bo‘lishi ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot IMRAD modeli asosida olib borilib, matn tahlili, semantik va qiyosiy metodlardan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, tabiat tasviri Zunnunova ijodida badiiy bezak emas, balki chuqur ma’no yuklovchi poetik vosita sifatida xizmat qiladi.