Kambag‘allikni qisqartirishda ichki turizmni rivojlantirishni takomillashtirish yo‘llari (Buxoro viloyati misolida) - Gulruh Djumanazarovna Xasanova; Azizbek Anvarjon o‘g‘li Sayfulloyev (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada kambag‘allikni qisqartirishda ichki turizmni rivojlantirishning o‘rni va ahamiyati Buxoro viloyati misolida tahlil etilgan. Ichki turizm orqali yangi ish o‘rinlari yaratish, aholining daromadlarini oshirish, hududiy ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishni jadallashtirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ichki turizmni rivojlantirishni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.