O‘zbekistonda bandlik muammosi va ishsizlarni ijtimoiy himoyalash - Gulruh Djumanazarovna Xasanova; Vazira Alisherovna Tag‘oyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda bandlik muammosining sabablari, mehnat bozorining hozirgi holati, ishsizlarni ijtimoiy himoyalash siyosatining yo‘nalishlari va uni takomillashtirish bo‘yicha takliflar batafsil yoritiladi. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonda bandlik darajasi, ishsizlar soni, ish bilan band aholining iqtisodiy faoliyat turlari bo‘yicha taqsimlanishi, iqtisodiyotning davlat sektorida bandlar soni hamda iqtisodiyotning nodavlat sektorida bandlar soni ko‘rsatkichlari tahlillari olib borilgan.