Rivojlanishda muammolari bo‘lgan ilk yoshdagi bolalarning psizologik-pedagogik xususiyatlari - Malika Olim qizi Rozioqva; Ma’rifat Shuhratjon qiz Islomjonova (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada rivojlanishida muammolari bo‘lgan ilk yoshdagi bolalarning (0-3 yosh) rivojlanish jarayonlari, muammo belgilari, kelib chiqish sabablari va erta tashxisning ahamiyati yoritilgan. Bolaning jismoniy, nutq, bilish (kognitiv) hamda ijtimoiy-emotsional rivojlanishida uchraydigan kechikishlar misollar orqali bayon qilingan.