Rangtasvirda manzara ishlash jarayonida qisqa muddatli etyudlardan foydalanishning pedagogik samaradorligi - Bobur Abdug‘ani o‘g‘li Nabiyev; Mohinur Baxromjon qizi Yoqubova (Science and Education, 2025)
Maqolada rangtasvir fanida manzara janrini o‘qitish jarayonida qisqa muddatli etyudlardan foydalanishning pedagogik samaradorligi ilmiy-ijodiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida qisqa muddatli etyudlarning nazariy asoslari, metodik imkoniyatlari va talabalarning badiiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Maqolada manzara ishlash jarayonida etyudlar orqali rang, shakl, kompozitsiya va atmosferani tez idrok etish qobiliyatini shakllantirishning pedagogik tamoyillari keng yoritilgan. Natijalar rangtasvir fanini o‘qitishda metodik innovatsiyalarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalarni ishlab chiqishga asos bo‘lib xizmat qiladi.