Puflama cholg‘ularni BMSMda o‘qitishning didaktik tamoyillari - Jaloliddin Kamoliddinovich Isomiddinov (Science and Education, 2025)
Mazkur ilmiy ishda Bolalar musiqa va san’at maktablarida puflama cholg‘ularni o‘qitish jarayonining didaktik tamoyillari tizimli va ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda musiqa pedagogikasida didaktik tamoyillarning mazmun-mohiyati, ularning puflama cholg‘ularni o‘rgatishdagi ahamiyati hamda amaliy qo‘llanilish jihatlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning yosh, fiziologik va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini tashkil etish, nazariya va amaliyot uyg‘unligini ta’minlash, izchillik, onglilik va faollik kabi asosiy didaktik tamoyillarning musiqiy ta’limdagi o‘rni ilmiy faktlar asosida yoritiladi. Ishda puflama cholg‘ularni o‘qitishda samarali metod va vositalarni tanlashda didaktik tamoyillarga tayanish zarurligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari BMSM o‘qituvchilari va musiqa pedagoglari uchun metodik ahamiyatga ega.