Doira o‘qituvchilarini malaka oshirish tizimining ilmiy-amaliy asoslari - Komil Buronovich Xolikov (Science and Education, 2025)
Mazkur ilmiy ish “Doira o‘qituvchilarini malaka oshirish tizimining ilmiy-amaliy asoslari” mavzusiga bag‘ishlanib, unda milliy zarbli cholg‘ular - doira o‘qituvchilarining kasbiy va pedagogik malakasini oshirish tizimi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda doira ta’limida malaka oshirishning nazariy asoslari, metodik yondashuvlari, kompetensiyaviy yondashuv asosida ta’lim jarayonini tashkil etish yo‘nalishlari yoritiladi. Annotatsiyada o‘qituvchilarning bilim, ko‘nikma va pedagogik salohiyatini bosqichma-bosqich oshirish, zamonaviy innovatsion metodlarni joriy etish, ansambl va sahna faoliyati bilan uyg‘unlikni ta’minlash masalalari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari doira ta’limi sifatini oshirishga va pedagoglarning kasbiy malakasini mustahkamlashga xizmat qiladi.