BMSM muassasalarida doira pedagogikasi mutaxassislarini tayyorlash tizimi - Komil Buronovich Xolikov (Science and Education, 2025)
Mazkur ilmiy ish “BMSM muassasalarida doira pedagogikasi mutaxassislarini tayyorlash tizimi” mavzusiga bag‘ishlanib, unda bolalar musiqa va san’at maktablari sharoitida milliy cholg‘u - doira ijrochiligi bo‘yicha pedagog kadrlarni tayyorlashning nazariy-metodik asoslari keng yoritiladi. Tadqiqotda doira pedagogikasining tarixiy ildizlari, zamonaviy ta’lim talablari bilan uzviy bog‘liqligi hamda milliy musiqa merosini saqlash va rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Annotatsiyada doira pedagogi nafaqat ijrochi, balki tarbiyachi, metodist va milliy qadriyatlar targ‘ibotchisi sifatida shakllanishi zarurligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari doira pedagogikasi bo‘yicha ilmiy izlanishlar olib borayotgan tadqiqotchilar, musiqa ta’limi mutaxassislari hamda amaliyotchi o‘qituvchilar uchun muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.