O‘quvchilarda folklor qo‘shiqlari vositasida vokal-xonandalik malakalarini shakllantirishning texnologiyalarini takomillashtirish omillari - Yorqin Akramovich Nayimov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek folklor qo‘shiqlari asosida o‘quvchilarda vokal-xonandalik malakalarini shakllantirishning zamonaviy pedagogik texnologiyalari va ularni takomillashtirish omillari tadqiq etilgan. Tadqiqot ishlari davomida folklor qo‘shiqlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning vokal ta’limidagi ahamiyati, milliy musiqa pedagogikasining o‘rni hamda zamonaviy texnologik yondashuvlar tahlil qilingan. Maqolada an’anaviy va innovatsion usullarning uyg‘unlashtirilishi, individual yondashuv tamoyillari, psixologik-pedagogik omillar, didaktik vositalar va ijodiy muhit yaratish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari folklor qo‘shiqlarini vokal ta’limiga integratsiya qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berish imkonini yaratdi.