Musiqiy ta’lim yo‘nalishida taxsil olayotgan talabalarning mustaqil ta’limini tashkil etishga innovatsion yondashuv - Ermat Majidovich Fayzullayev; Diyora Xayotjon qizi Mamatojiyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada musiqiy ta’lim yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarning mustaqil ta’limini tashkil etishga innovatsion yondashuv masalalari tadqiq etiladi. Maqolada talabalarning o‘z-o‘zini boshqarish, o‘z-o‘zini baholash, vaqtni rejalashtirish, motivatsiyani oshirish va mustaqil izlanish ko‘nikmalarini rivojlantirish mexanizmlari ochib beriladi. Amaliy jihatdan musiqiy ta’lim yo‘nalishi talabalari uchun mustaqil ta’lim dasturlari, pedagogik texnologiyalar, baholash mezonlari va o‘qituvchining yangi roli tavsiya etiladi. Tadqiqot zamonaviy raqamli davr talablariga mos, o‘z-o‘zini rivojlantirishga qodir, professional kompetent va hayot davomida o‘rganishga tayyor musiqiy ta’lim mutaxassislarini tayyorlashga qaratilgan.