Sport va musiqaning inson tarbiyasidagi psixologik omillari: integratsiyali yondashuv va tarbiyaviy ta’siri - Fazliddin Odiljon o‘g‘li Inatullayev (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada sport va musiqaning inson tarbiyasidagi psixologik omillari, integratsiyali yondashuv va tarbiyaviy ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Sport va musiqa faoliyatining shaxs psixologiyasiga ta’siri, emotsional, kognitiv, motivatsion va ijtimoiy-psixologik jihatlar kompleks o‘rganiladi. Maqolada sport va musiqaning umumiy psixologik mexanizmlari, neyrofiziologik asoslari, shaxs rivojlanishidagi roli va o‘zaro ta’siri tadqiq etiladi. Integratsiyali yondashuv doirasida sport va musiqaning birgalikdagi psixologik ta’siri, sinergik effektlar va tarbiyaviy potentsial ochib beriladi. Tadqiqot zamonaviy tarbiya tizimida shaxsning psixologik sog‘ligi, emotsional barqarorligi va ijtimoiy faolligi uchun sport va musiqa integratsiyasining ahamiyatini isbotlashga qaratilgan.