Kostyumbop trikotaj matolarida namlab isitib ishlov berish jarayonida shakl saqlash turg‘unligini paket qatlamiga bog‘liqligini tahlil qilish - Nafisa Akbarova; Hilola Yodgorova (Science and Education, 2025)
Kostyumbop trikotaj materiallarining namlab isitib ishlov berish jarayonida shakl saqlash xususiyatlariga paket qatlamlari sezilarli darajada ta’sir ko‘rsatadi. Mazkur maqolada kostyumbop trikotaj materiallarining namlab isitib ishlov berish jarayonida shakl saqlash xususiyatlari paket qatlamlariga bog‘liqligi tahlil qilindi. Bunda har xil turdagi kostumbop trikotaj materiallar va paket qatlam sifatida noto‘qima qotirma materiallar namunalaridan foydalanildi.Tajribaviy tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, materialning shakl saqlash xususiyatlarini yaxshilash uchun material turiga mos keluvchi paket materialini tanlash asosiy omillardan biri hisoblanadi.