Qalajiq qal’asi atrofida rekreatsiya hududlarini tashkil qilish istiqbollari va ushbu hududga loyihaviy takliflar - Maqsud Bekturdiyevich Setmamatov; Atabek Shuxratovich Xodjayazov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning cho‘l hududi Xorazm viloyati Bog‘ot tumani Qalajiq qal’a arxeologik yodgorligi hududi ekologiyasini yaxshilash bo‘yicha rekreatsion hududlarni ko‘kalamzorlashtirish va atrofida landshaft tashkil qilish bo‘yicha istiqbolli loyihaviy takliflarni ishlab chiqish.