Tasviriy san’at darslari orqali o‘quvchilarning estetik madaniyatini rivojlantirishning ilmiy asoslari - Bobur Abdug‘ani o‘g‘li Nabiyev (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada tasviriy san’at fanining umumiy o‘rta ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati, uning o‘quvchilarning estetik madaniyatini shakllantirishdagi ilmiy-pedagogik asoslari tahlil etilgan. Maqolada san’at ta’limining shaxs kamolotiga, badiiy did va estetik tafakkur rivojiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, tasviriy san’at mashg‘ulotlarining boshqa fanlar bilan uzviy bog‘liqligi, o‘quvchilarda fazoviy tasavvur, ijodiy fikrlash, go‘zallikka nisbatan ongli munosabatni shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. O‘qitish jarayonida yosh xususiyatlariga mos metodlardan foydalanishning ahamiyati ham ilmiy jihatdan asoslab ko‘rsatilgan.