Fortepiano o‘rgatishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning roli - Farida Erkinbaevna Eraliyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada fortepiano o‘rgatish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni, ahamiyati va amaliy qo‘llanish mexanizmlari ilmiy-nazariy asosda yoritilgan. Maqolada raqamli vositalar, innovatsion metodlar, interfaol o‘qitish shakllari, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim tamoyillari, multimedia texnologiyalari hamda musiqiy ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi o‘qitish texnologiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, fortepiano darslarida zamonaviy yondashuvlarning o‘quvchi motivatsiyasi, texnik mahorati, ijrochilik madaniyati va badiiy tafakkur rivojiga ta’siri asoslangan. Maqola fortepiano ta’limi sifatini oshirish, o‘rgatish jarayonini samarali tashkil etish hamda o‘qituvchilarning metodik faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy mulohazalar va tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.