Boshlang‘ich ta’limda fortepiano darslarini samarali tashkil etish metodikasi - Farida Erkinbaevna Eraliyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda fortepiano darslarini samarali tashkil etishning nazariy-metodik asoslari, pedagogik yondashuvlar, innovatsion texnologiyalar, o‘qitish jarayonida musiqiy idrokni shakllantirish, o‘quvchilarning qiziqish va motivatsiyasini oshirishga qaratilgan usullar yoritilgan. Fortepiano mashg‘ulotlarida qo‘llaniladigan interfaol metodlar, bosqichma-bosqich o‘rgatish tamoyillari, raqamli resurslar, shaxsga yo‘naltirilgan pedagogika va musiqiy rivojlanishni ta’minlaydigan psixologik-pedagogik omillar tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun dars tashkil etishda qo‘llaniladigan metodik tavsiyalar, mashqlar tizimi, boshlang‘ich pianino ta’limida uchraydigan muammolar va ularning yechimlari ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi.