Umumta’lim maktablari boshlang‘ich sinf musiqa darslaridagi qo‘shiqlarni ingliz tilida o‘girib foydalanishning pedagogik va estetik asoslari - Komila Otabekovna Muxammadova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf musiqa darslarida ingliz tilida qo‘shiqlarni o‘girib foydalanishning pedagogik va estetik asoslari ilmiy-metodik jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada ingliz tiliga tarjima qilingan qo‘shiqlar orqali o‘quvchilarning til va musiqa kompetensiyalari, estetik didaktikaksal jihatdan shakllanishi, shuningdek o‘zbek maktabining boshlang‘ich sinf musiqiy ta’limi kontekstida mazkur yondashuvning afzallik va cheklovlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning metodologiyasi sifatida adabiy-tahliliy, kuzatuv-eksperimental, so‘rovnoma-test usullari qo‘llanilib, bosqichma-bosqich dars jarayonida ingliz tilidagi qo‘shiqlarni joriy qilish modeli taklif etiladi.