Musiqa savodxonligi darslarini tashkil etishda zamonaviy metodlardan foydalanish (Boshlang‘ich sinflar misolida) - Daniyar Kalmurat ulí Jumamuratov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqola boshlang‘ich sinflarda musiqiy savodxonlik darslarini tashkil etishda zamonaviy metodlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlarini ko‘rib chiqadi. Maqolada musiqiy savodxonlik tushunchasi, boshlang‘ich ta’lim bosqichidagi xususiyatlari, zamonaviy pedagogik metodlar (interaktiv metodlar, gamifikatsiya, multimodal o‘qitish, texnologik qo‘llanmalar va boshqalar) hamda ularning amaliy qo‘llanilishi tahlil etiladi. Shuningdek, metod tanlash mezonlari va darsni rejalashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Musiqiy savodxonlik (musical literacy) deganda noto, ritm belgilarini tushunish, o‘qiy olish, tinglangan musiqa materialini taqdir etish, ijro qilish va yaratish qobiliyatlari tushuniladi.