Tabaqalashtirilgan musiqiy ta’limning metodik asoslari va amaliy ko‘rinishlari - Madina Zokirovna Islimova (Science and Education, 2025)
Maqolada tabaqalashtirilgan musiqiy ta’limning nazariy-metodik asoslari, pedagogik prinsiplari va amaliy tatbiqi masalalari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘quvchilarni musiqiy qobiliyatlari, o‘zlashtirish sur’ati, qiziqishlari va individual xususiyatlari bo‘yicha tabaqalarga (guruhlarga) ajratish mezonlari, har bir tabaqa uchun maxsus dastur, repertuar va metodika ishlab chiqish tamoyillari yoritilgan. Tadqiqotda vokal, instrumental, nazariy va ansambl ta’limida tabaqalashtirish metodikasi, har bir tabaqa uchun moslashtirilgan pedagogik texnologiyalar, baholash mezonlari va o‘quvchilarning tabaqalararo harakatchanligi masalalari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, tabaqalashtirilgan yondashuv orqali har bir o‘quvchining maksimal musiqiy rivojlanishiga erishish, ta’lim sifatini oshirish, motivatsiyani saqlab qolish va muvaffaqiyat muhitini yaratishning amaliy yo‘llari ilmiy asoslangan.