Maktabgacha yoshdagi bolalar bilan ansambl ijrochiligi elementlarini o‘rgatish texnologiyasi - Madina Zokirovna Islimova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida bolalar bilan ansambl ijrochiligi elementlarini o‘rgatishning zamonaviy pedagogik texnologiyalari va metodlari tahlil qilingan. Ansambl musiqa qilishning bolalarning musiqiy, ijtimoiy, emotsional va kognitiv rivojlanishiga ta’siri ilmiy asoslangan. Yoshga mos ansambl turlari, ta’lim bosqichlari, pedagogik tamoyillar va amaliy mashg‘ulotlarni tashkil etish metodikasi batafsil yoritilgan. Vokal, instrumental, xor-vokal va aralash ansambllarni shakllantirish, repertuar tanlash, mashqlar tizimi va konsert faoliyatini tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shuningdek, ansambl ishida pedagogning roli, bolalar o‘rtasida hamkorlikni rivojlantirish usullari va pedagogik monitoring masalalari ko‘rib chiqilgan.