Maktabgacha yoshdagi bolalar musiqiy qobiliyatini rivojlantirishda integrativ ta’lim texnologiyalari - Sadoqat Sаmаtovnа Ashurova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida bolalarning musiqiy qobiliyatlarini rivojlantirishda integrativ (integratsiyalashgan, kompleks) ta’lim texnologiyalarini qo‘llashning nazariy-metodologik asoslari, pedagogik imkoniyatlari va amaliy mexanizmlari fundamental darajada tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, integrativ yondashuvning bolalar rivojlanishiga ta’siri, yaxlit dunyoqarash shakllanishi, universal bilimlar tizimiintegr muammolarni hal qilish ko‘nikmalari, kreativlik va ijodiy fikrlash rivojlanishi, fanlararo aloqalarni tushunish, amaliy qo‘llash ko‘nikmalari, motivatsiya va qiziqishni oshirish, shaxsning garmonic rivojlanishi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim pedagoglari, magistr va doktorantlar hamda zamonaviy integativ ta’lim texnologiyalariga qiziqish bildiruvchi barcha mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.