Kichik yosh guruhlari bilan musiqiy mashg‘ulotlarni rejalashtirish va monitoring qilishning ilmiy asoslari - Sadoqat Sаmаtovnа Ashurova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada musiqiy mashg‘ulotlarni rejalashtirish jarayonining barcha bosqichlari atroflicha yoritilgan. Tadqiqotda monitoring tizimining nazariy asoslari, monitoring turlari va darajalari (strategik, taktik, operativ), monitoring ob’ektlari (bolalar rivojlanishi, pedagog faoliyati, dastur amalga oshirish, ta’lim muhiti, jarayon sifati), monitoring usullari (kuzatish, so‘rovnoma, intervyu, test, portfolio tahlili, video-tahlil, audio-yozuv tahlili), pedagogik diagnostika metodologiyasi, baholash mezonlari va ko‘rsatkichlari tizimi, taraqqiyot dinamikasini kuzatish, individual rivojlanish traektoriyasi, monitoring natijalarini tahlil qilish va interpretatsiya qilish, qaror qabul qilish mexanizmlari, korrektsion-rivojlantiruvchi tadbirlar rejalashtirish ham chuqur tahlil qilingan.