Bog‘cha yoshidagi o‘quvchilar bilan ishlashda musiqiy ta’lim metodikasi ishlarini rejalashtirish - Sadoqat Sаmаtovnа Ashurova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida bog‘cha yoshidagi (3-7 yosh) bolalar bilan olib boriladigan musiqiy ta’lim jarayonini ilmiy-pedagogik asosda tashkil etish, samarali rejalashtirish va amaliy amalga oshirish masalalari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida bolalarning yosh xususiyatlari, psixologik-fiziologik rivojlanish bosqichlari, musiqiy qobiliyatlari, turli musiqiy faoliyat turlarini (qo‘shiq kuylash, musiqa tinglash va tahlil qilish, musiqiy-ritmik harakatlar va raqs elementlari, bolalar cholg‘u asboblarida chalish, musiqiy-didaktik o‘yinlar) o‘zaro uyg‘unlashtirish va kompleks tarzda amalga oshirish metodikasi keng yoritilgan.