Oliy ta’limda ilmiy izlanish madaniyatini shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari - Rahmon Ravshanovich Latipov (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talabalar va yosh tadqiqotchilarda ilmiy izlanish madaniyatini shakllantirishning psixologik va pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Ilmiy tafakkurni rivojlantirish, mustaqil fikrlashni rag‘batlantirish, kognitiv motivatsiyani oshirish hamda ijodiy-tadqiqot faoliyatini shakllantirishga doir ilmiy farazlar ilgari suriladi. Tadqiqotda ilmiy izlanish madaniyatini rivojlantirishning nazariy modeli, psixologik omillar tizimi va pedagogik shart-sharoitlari asoslab berilgan. Maqola natijalari talabalarda ilmiy tafakkurni kuchaytirish, innovatsion g‘oyalarni ishlab chiqish va ularni amaliyotga tadbiq etishda foydali metodik asos bo‘la oladi.