Bolalar musuqa va san’t maktablarida do‘mbira cholg‘usini o‘qitish jarayonida AKTdan foydalanishning metodik asoslari - Saule Kaipnazarovna Maxanova (Science and Education, 2025)
Ta’lim jarayonida AKTdan foydalanish metodikasi barcha bosqichlarda (tushuntirish, mustahkamlash va nazorat qilish) o‘rganishning aniqligi, interaktivligi va qulayligini oshirish uchun axborot texnologiyalaridan foydalanishni o‘z ichiga oladi. Bunga multimedia taqdimotlari, onlayn resurslar, ta’lim o‘yinlari, shuningdek, tajribalar, mustaqil ishlar va masofaviy ta’lim uchun interaktiv doskalar va virtual laboratoriyalardan foydalanish kiradi. Dombra o‘qitish metodikasi qo‘lni parda ustiga joylashtirish, asosiy tovush chiqarish texnikasini (tremolo, chertish va urish) o‘zlashtirish, nazariy mashg‘ulotlar (notalar, ritm) va musiqiy asarlar bilan amaliy ishlashni o‘z ichiga oladi.