Ўзбекистонда “яшил” иқтисодиётга ўтиш шароитида “яшил” бюджетлаштиришни жорий этиш масалалари - Интизор Жамшид қизи Инатуллаева (Science and Education, 2025)
Мақолада “яшил” молиялаштиришнинг зарурияти ва аҳамияти илмий-назарий жиҳатдан ўрганилган. Жумладан, Ўзбекистонда “яшил” иқтисодиёт ва “яшил” молиялаштиришга ўтиш ислоҳотлари таҳлил этилган. Муаллиф томонидан “яшил” иқтисодиётга ўтиш шароитида “яшил” бюджетлаштиришни кенгайтириш йўллари таклиф этилган. Халқаро тажрибага таянган ҳолда амалий тавсиялар ишлаб чиқилган.