Zamonaviy ta’limda loyihaga asoslangan texnologiyalarning ahamiyati - Madina Holiqova (Science and Education, 2025)
So‘nggi o‘n yilliklarda Yevropa oliy ta’limida rivojlangan uslubiy paradigma talabalarning ish bilan ta’minlanishiga erishish uchun “kompetentsiya” tushunchasiga qaratilgan. Ta’limning ushbu professionalizatsiyasi yanada moslashuvchan va faol o‘qitish kontekstlarini talab qiladi. Talabalarning istiqboli o‘zlarining motivatsiyasi va ishlashida muhim rol o‘ynashini hisobga olib ushbu maqolada loyihaga asoslangan ta’lim qanday qilib talabalarning ba’zi asosiy kompetentsiyalarni yaxshilashi va ushbu usulning foydaliligi, afzalliklari va kamchiliklari to‘g‘risida talabalarning fikrlarini o‘rganishni maqsad qilganmiz. Izlanishlar natijasida, loyihalar bilan ishlash jamoaviy ish, aloqa, ijodkorlik, tashkilot va axborotni boshqarish vakolatlarini takomillashtirish samaradorligini qo‘llab-quvvatlaydi.