Yusuf Xos Hojib «Qutadg‘u bilig» asarining til xususiyatlari - Yoqub Siddiqovich Saidov (Science and Education, 2025)
Maqola XI asrning yirik mutafakkiri, shoir va davlat arbobi Yusuf Xos Hojibning jahon xalqlari adabiyoti tarixida muhim o‘rin egallagan mashhur «Qutadg‘u bilig» asariga bag‘ishlangan bo‘lib, unda ushbu asarning til, chunonchi, fonetik, morfologik, leksik va lug‘aviy-badiiy xususiyatlar tadqiq etilgan, qo‘lyozmalari bo‘yicha ma’lumotlar keltirilgan, adibning til va nutq masalalariga munosabati ochib berilgan.