O‘zbekiston va Polsha davlatlari mehnat qonunchiligi bo‘yicha muddatli mehnat shartnoma tuzish asoslari va uni bekor qilishning o‘xshash va farqli jihatlari - G‘ulomjon Isomiddinov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada bugungi kunda ish beruvchi va xodim o‘rtasidagi mehnat munosabatlarida, ayniqsa muddatli mehnat shartnomalari bo‘yicha mavjud holat va muammolar yoritilgan. Mehnat shartnomasi yuridik hujjat sifatida xodimning huquqiy maqomini belgilashi, uning huquq va majburiyatlarini kafolatlashi bayon etilgan. O‘zbekiston Respublikasi Mehnat kodeksining 112- va 113-moddalaridagi normalar Polsha davlati mehnat qonunchiligi bilan solishtiriladi. Maqolada milliy qonunchilikni takomillashtirish yuzasidan aniq takliflar ham ilgari surilgan.