Mehnat shartnomalarini tuzish MDH davlatlari misolida: O‘zbekiston bilan qiyosiy tahlil - Jasur Rustam o‘g‘li Sultonov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada dastlab mehnat shartnomalarini tuzish tartibi O‘zbekiston Respublikasining mehnat qonunchiligi asosida yoritilib, so‘ngra MDH davlatlari - xususan, Gruziya va Moldova qonunchilik tizimlari bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Qiyosiy yondashuv asosida mehnat shartnomalarining tuzilishi, ularning asosiy shartlari, ishga qabul qilish va shartnomani bekor qilish tartiblari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada mehnat huquqlari va kafolatlar, ish beruvchi va xodim o‘rtasidagi huquqiy munosabatlarni tartibga solishdagi muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi. Tadqiqot natijalari asosida O‘zbekiston mehnat qonunchiligini takomillashtirish, xalqaro tajriba va standartlarni joriy etish zarurligi asoslab beriladi.